FPC van Mesdagkliniek

Fotobehang_en_fotopaneel_FPC_van_Mesdagkliniek_Groningen_akoestisch_dempend_fotowall Bank_met_akoestisch_dempend_fotopaneel_belettering_van_Mesdagkliniek Fotopanelen_FPC_van_Mesdagkliniek_Groningen_akoestisch_dempend_gang Waterval_fotopaneel_akoestisch_dempend

FPC van Mesdagkliniek

FPC van Mesdagkliniek Groningen

Wallpros is door Leef! Interieuradvies benaderd om een aantal ruimtes van de van Mesdagkliniek in Groningen van een nieuwe look and feel te voorzien. Het ontwerp dat door Flory Verasdonck is gemaakt omvatte een groot aantal fotografische beelden van plaatsen rondom de kliniek. Vanwege de extreme omgeving in de kliniek is er gekozen voor fotopanelen en fotobehang.

Fotopanelen

De fotopanelen die zijn geplaatst zijn voorzien van full-colour afbeeldingen in en rondom het Sterrebos in Groningen. Naast de invulling van de ruimtes had de kliniek een vraagstuk rondom de akoestiek van een lange verbindingsgang. In de gang zijn negen fotopanelen geplaatst met in het frame akoestisch dempend materiaal. Samen met het geprinte doek nam de weerklank van galm in de gang drastisch af. Hierdoor kunnen personeel en patiënten zich prettiger door de ruimte begeven.

Een ander voordeel van de fotopanelen is het flexibele karakter van het doek. Mocht er na een tijd behoefte ontstaan om het karakter van de gang te veranderen dan kan het doek in de fotopanelen simpel worden vervangen.

Fotobehang

Een ander product dat toegepast is in de kliniek is fotobehang. Dit behang is uitermate geschikt voor instellingen of openbare ruimtes vanwege de robuustheid. Het fotobehang is kras- en stootvast, simpel te reinigen en wordt geleverd met een brandvertragend certificaat. In het meest extreme geval kan het materiaal gedesinfecteerd worden. Hierdoor is het ook toepasbaar in ziekenhuizen en andere omgevingen waar hygiene een vraagstuk is.

Date

23 maart 2016

Category

Fotobehang, Fotopanelen