Avebe Foxhol

Fotobehang_Avebe_Foxhol_historisch_Zwart_wit_Wallpros_reclame_belettering_fotowand Fotowand_fotobehang_Avebe_Foxhol_kantine_historie_belettering_reclame_Groningen Fotowand_fotobehang_Avebe_Foxhol_kantine_historie_belettering_reclame_1_Groningen Fotowand_fotobehang_Avebe_Foxhol_kantine_historie_belettering_reclame_1_Groningen_Avebe_cafe

Avebe Foxhol

Avebe Cafe 

Avebe benaderde Wallpros om mee te denken aan de invulling van een aantal ruimtes binnen de productielocatie Foxhol.
Vanwege de historische locatie wilde de organisatie het heden met het verleden verbinden en bezoekers laten zien hoe het hier vroeger heeft uitgezien en welke producten hier in de loop der jaren zijn geproduceerd.

Er is in deze gevallen gekozen om de afbeelding te printen op fotobehang. Het fotobehang is in alle ruimtes naadloos aangebracht en is voorzien van een brandvertragende coating (b1). Met de toevoeging van deze coating is de toepasbaarheid van het fotobehang in omgevingen zoals bij Avebe vrijwel ongelimiteerd. Naast de brandvertragende eigenschap is het fotobehang eenvoudig schoon te maken waardoor het ook toepasbaar is in ruimtes waar hygiene een vraagstuk is.

Op de eerste foto is te zien hoe de werkomstandigheden er rond 1920 uit hebben gezien. Deze foto hangt in het Avebe Café in het gebouw van de technische dienst.

Origineel artikel: Geschiedenis van Groningen

Avebe Foxhol kantine

Voor de verbouwde kantine mocht Wallpros samen met de directie een fotowand bedenken waarbij het heden en het verleden bij elkaar komen. Op de linkerwand is er een fotocollage op fotobehang gemaakt van de periode 1950 tot 1966 met foto’s die aangekocht zijn bij Aerophoto in Eelde. Wallpros heeft een stijlvolle collage van deze foto’s gemaakt en aangevuld met merken en producten uit die tijd die in Foxhol zijn gemaakt. De rechter fotowand is eveneens gemaakt van fotobehang en voorzien van foto’s uit de jaren 80. Er is gekozen om een luchtfoto te gebruiken als achtergrond en deze in zwart-wit uit te voeren. De overige drie foto’s zijn in kleur geprint en samengevoegd met het Avebe logo.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van fotobehang? Neem contact met Wallpros op!

 

 

Date

23 maart 2016

Category

Fotobehang